WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Watersport Oostkust


Tanjung Resang

MaleisiŽ is een land met een grote verscheidenheid en fascinerende vergezichten. Kleurrijk en vol contrasten en met een verrassende charme wordt u gevarieerde en beminnelijke indrukken geboden, die u met ontzag zal vervullen.
MaleisiŽ heeft namelijk enorm veel te bieden, en het contrast tussen de gebieden die u kunt bezoeken is fascinerend.
Tanjung Resang bijvoorbeeld, is een vooralsnog tamelijk onbekende maar adembenemend mooie streek dat knus ingekapseld ligt tussen enerzijds de azuurblauwe zee van de Oostkust van MaleisiŽ en anderzijds een dichtbegroeid strook regenwoud.
In Tanjung Resang bevindt zich het watersportcentrum van een Nederlander. Hier kunt u scuba duiken, surfen, snorkelen, kite-surfen, windsurfen, kayaken, skim-boarden, zeilen en SUP-en. Maar u kunt hier ook met een gids het oerwoud in of Island Hoppen. U boft, want als Nederlander beheert hier i.s.m. een Maleiers het watersportcentrum. Zijn site is: www.malaysiaseasports.com

 


Tanjung Resang is een aanrader. Het ligt op nog geen uurtje varen met onze party-cruiser van de diverse Expeditie Robinson-eilandjes, stuk voor stuk prachtige onbewoonde tropische paradijseilandjes met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen.
En met ruim 350 dagen per jaar een blauwe hemel, is het hier altijd hartje zomer. Het aantrekkelijke van Tanjung Resang is dat het nog niet zo lang bereikbaar is. Hierdoor is het nog niet echt ontdekt door het massatoerisme. Als gevolg hiervan zijn de orang kampong, de Maleise bewoners van de omringende dorpjes, nog helemaal zichzelf, beschouwt men je niet slechts als bron van inkomsten maar eerder als welkome bezoeker van hun land. En overal proef je nog het authentieke dorpssfeertje, waar de dag met een heerlijk sloom tempo af tikt en waar mensen je nog gewoon op een glimlach trakteren.
 

Duiken

En juist dat maakt Tanjung Resang nou precies het ideale vakantieoord voor het ultieme vakantiegevoel. Tenminste, als je ook gek bent van exotische stranden, van surfen, van zeilen, SUP-en, skimboarden, kayaken, scuba duiken, van heerlijk eten en van ongerepte natuurgebieden waar de fauna en de flora nog met de scepter zwaait.

Het andere voordeel van Tanjung Resang is daarnaast dat het, in tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten, niet alleen budget- maar ook sterrenaccommodaties biedt. De voordeligste resorts zijn een paar tientjes per nacht, terwijl de wat meer exclusieve chalets vanaf slechts 50 Euro kosten. Kortom, overnachten is in Tanjung Resang zeer voordelig, helemaal als je beseft dat airco standaard is en dat de zee doorgaans op minder dan een steenworp afstand van de bungalowtjes ligt.

 

Duiken

 

 

WELKOM
in
MALEISIň