WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Strandvakanties
 
 

StrandenDe kust van MaleisiŽ is meer dan 4800 kilometer lang en voor die kust liggen meer dan 200 eilanden. De stranden zijn dan ook gewoon in ons land. De witte, gouden stranden, de vele verborgen baaien, de ondergang van de zon, werken werkelijk verlokkend. Maar ook ver van de stranden is het water helder met een verscheidenheid aan leven, dat alle onderwateravonturiers in bekoring brengt.
Vele strandhotels bieden alles voor de watersport aan, van zeilboten tot waterskiŽn, van surfen tot jetskiŽn, van duiken tot snorkelen en verder tot mooie excursies aan naar de vele, omliggende tropische eilanden.
Die besten stranden bevinden zich aan de oostkust van het schiereiland van MaleisiŽ. Daar zijn stranden met fijn zand en met casuarini's en palmen, waartegen de aquamarijnblauwe golven slaan. Dat zijn de stranden, waaraan men een fantastische tijd kan doorbrengen met zwemmen en luieren in de dromerige, warme zon van MaleisiŽ.
 

 

Het eiland Langkawi
Stranden

Het eiland Langkawi is het hoofdeiland en naamgever voor de uit 99 eilanden bestaande groep voor de kust van Kedah.  Het is bekend om haar stille schoonheid en om de vele legendes. Eťn daarvan vertelt over de mooie Mahsuri, die in de vorige eeuw beschuldigd en vervolgens onschuldig veroordeeld werd.
Langkawi heeft vele mooie stranden om zich heen, die overigens in de volkstaal "Pantai" heten: Pantai Cenang, Pantai Kok, het zwarte strand van Pasir Hitam en de stranden aan de Burau baai en van Datai.
Stranden


Aan de stranden hebben de hotels allerlei watersportactiviteiten en de gast kan naast uitstapjes met de boot naar ťťn van de vele eilandjes in de buurt, ook een hengeluitstapje maken om Langkawi.Het eiland Pangkor

StrandenDe veerboot naar het eiland Pangkorvertrekt uit de marinehaven van MaleisiŽ, Lumut, die 84 km ten zuiden van Ipoh aan de Staat van Malakka ligt.  Bij Lumut is overigens ook een gebied met mooie stranden, dat het bevoorrechte doel van watersportliefhebbers, dagjesmensen en kampeerders is. 
Maar de meeste bezoekers zullen het eiland Pangkor willen bezoeken, dat voor z'n wondermooie stranden bekend staat. Dat zijn dan in het bijzonder de stranden aan de Bays of Belanga en Nipah, als ook van Pasir Bogak.StrandenDaar tegenover staan de stranden aan de  Tortoise Bay en aan der Bay of Chempedak.
De wateren rondom Pangkor zijn zeer visrijk en het leven van de vissers is opmerkelijk. In de dorpjes is de gast altijd welkom.
Er is een hele rij van overnachtingsmogelijkheden op het eiland. Onder andere ook het Sri Bayu Strandhotel en het Pan Pacific Resort.
Ook een aantal bij het strand gelegen Chalets en Bungalows zijn te huur.Het eiland Pangkor Laut

SchelpDat is een heel klein eilandje in de buurt, dat privť-bezit is, maar voor de bezoeker vrij toegankelijk is. Daar ligt ook het voortreffelijke, luxueuze, strandresort  van wereldklasse: Pangkor Laut, goed voor degene, die zich in de tropen nieuwe ervaringen wil laten opdoen. Het ligt aan de baai van smaragd, welk strand tot de mooiste van de wereld gerekend wordt.

ZonsondergangHet Strand van Tanjung Bidara

Meer lokale betekenis heeft het brede strand aan de kaap van Bidara, die 35 km van Malakka verwijderd ligt. Hier bevindt zich een zeer geliefd watersportgebied van de MaleisiŽrs. Enkele eenvoudige mogelijkheden om te overnachten, zoals bungalows, kun je hier verwachten.  


Het Strand van Kudur

Slechts 17 km van Malakka verwijderd, ligt het vissersdorp Kudur aan het gelijknamige, witte strand. Hier wordt 's nachts gevist vanuit de "Kelongs", de op palen, boven het water gebouwde huisjes van de vissers. 


Het Strand van Keling

Ook dit strandgebied ligt bij Malakka, 10 km is het er naar toe. Iedere taxichauffeur kent de weg en brengt de bezoekers er naar toe. Het is een schoon watersportgebied met een palmen omzoomd strand.  Bezienswaardig in de buurt is de Tanjung Keling moskee met een unieke, achthoekige minaret en de tegeltrap.  Overigens ligt hier ook het graf van Huag Tuah hier in de buurt, van de beroemde Maleisische krijgers en volkshelden 


Het eilandje Besar

SchelpenHet eiland ligt slechts 10 km voor de kust van Malakka en is in het bezit van mooie stranden, verstopte mooie baaien en gewijde plaatsen waarvan sagen getuigen. .
Er is een strandhotel  met een internationale standaard en er zijn ook bungalows op het strand. Er wordt veel watersport aangeboden en kleine dagtochtjes per boot of in de jungle.Port Dickson

StrandenPort Dickson is zelfs buiten MaleisiŽ bekend om zijn mooie, schone stranden, die in het bijzonder bij de mensen uit Kuala Lumpur geliefd zijn. Het is ook ťťn van de watersportgebieden van de MaleisiŽrs en het heeft kleine, gunstig geprijsde hotels en andere mogelijkheden om te overnachten. 


Desaru

StrandenDe badplaats aan de oostkust in de deelstaat Johor, wordt ook wel "het dorp van de casuarini's  genoemd, want zijn bijna 25 km lange strand wordt door deze bomen omzoomd.
Ook hier wordt veel aan watersport gedaan en de gasten hebben een hele grote keuze uit diverse soorten sport. Maar ook het Tanjung Balau vissermuseum is bij Desaru. Het is in ieder geval een bezoekje meer dan waard, want het laat het dagelijkse leven van de hier woonachtige vissers zien. 

SchelpVisfuiken zijn er te zien, takels en alle toebehoren, die bij het leven op zee horen. Ook geeft het museum een indruk in de zeden en gebruiken, zoals het leven van de vissers in het verleden. Het museum ligt in het vissersdorp bij Tanjung Balau niet ver van Desaru. Het eiland Sibu
Schelp

Het eiland Sibu ligt voor de oostkust bij de kustplaats Mersing en heeft zeer mooie en brede stranden, als ook een weelderige vegetatie. 

De Baai van Chempedak

StrandenSlechts vijf kilometer van het centrum van Kuantan, de hoofdstad van Pahang, ligt de schone en twee kilometer brede baai van Chempedak. Het is het trefpunt van alle watersportliefhebbers en ook voor reizigers, die op hun rondreis hier wat op adem proberen te komen. Hier ligt het bekende Hyatt Hotel, het Merlin strandhotel en verder nog twee kleinere, eenvoudige hotels.


De Badplaats Cherating

StrandenVan Kuantan is het 74 km naar het noorden naar de plaats aan de oostkust, die door Club Med beroemd is geworden, omdat het voor deze hotelketen het eerste hotel in AziŽ was. Tot aan vandaag is het een toeristisch centrum aan de oostkust gebleven. Zijn stranden zijn breed en het achterland met z'n vele dorpjes, nodigt uit om ze te bezoeken.
Watersport behoort hier vanzelfsprekend ook tot de bevoorrechte genoegens van het leven, daarnaast wordt er een vol programma aangeboden met leuke uitstapje en andere bezigheden.
 


Het eiland Tioman
Stranden

"Bali Hai", zoals het tropische droomeiland in de Hollywood Musical "South Pacific" genoemd werd, ligt voor de oostkust van MaleisiŽ en heet Tioman. Het is een sprookjeseiland met mooie stranden en een weelderige vegetatie. Het eiland is voorbestemd om een fascinerende vakantie te hebben onder een tropische zon met watersport, sightseeing en veel luieren. Hier vindt u het ruim opgezette en bekende strandhotel Berjaya Imperial Tioman, kleine strandhotels en een aantal acceptabele bungalows. 


Het Strand van  Tanjung Jara 

Het bij  Kuala Terengganu, de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat van MaleisiŽ, gelegen strandgebied is door het Tanjung Jara strandhotel bekend geworden, dat in een 31 hectare groot tropisch park aan dit strand ligt. Dit strandhotel werd in de stijl van een oud Maleisisch paleis gebouwd en werd daarom ook onderscheiden met de felbegeerde  Aga Khan Prijs voor de uitstekende hotelarchitectuur.
Stranden
Aan zijn strand kunnen de gasten zwemmen, , zeilen, windsurfen, waterskiŽn en met een speedboot varen.  Het is eveneens als een vertrekpunt voor dagtochtjes geschikt naar de eilanden Kapas en Tenggol.
 


Het eiland Perhentian

StrandenDit nog zeer overwoekerde eiland ligt ongeveer 21 km ver in de Zuid-Chinese Zee voor de plaats Besut in Terengganu. Vandaar is het anderhalf uur varen met de boot naar de Perhentian. Het eiland is een waar zonneparadijs en heeft voortreffelijke surfgebieden voor zijn brede, witte stranden, die natuurlijk ook geschikt zijn om te zeilen. Ook voor de liefhebbers van onderwatersport zijn het hier goede gebieden. Vissen kun je hier ook en wie niets doet, is ook welkom. Er zijn enkele bungalows en kampeerplaatsen met een bescheiden service. 


StrandenHet  eiland Redang

Een ander bekoorlijk eiland voor de kust van Terengganu is het eiland Redang, de grootste van een kleine,  idyllisch sluimerende eilandengroep. Hier zijn ze juist een groot toeristisch project gestart met 100 chalets, golfterreinen, sportfaciliteiten, manege en enkele infrastructurele investeringen.
Overigens zijn de gebieden rond het eiland Redang bekend om zijn meer dan weelderige maritiem leven, dat tot de allerrijkste van de gehele streek behoort. 


Het eiland Kapas

StrandenDeze ligt precies tegenover Marang, een visserplaats iets ten zuiden van Kuala Terengganu. Het eiland Pulau Kapas ligt er precies 6 km tegenover. Je bent slechts twintig minuten met de boot onderweg van Marang naar Kapas. Langs de kustlijn van het eiland zijn kleine baaien met wit zand. De wateren zijn helder en vol met koralen. Deze zijn zeker het bekijken waard voor de duikers, maar ook snorkelen loont zich natuurlijk.

 

WELKOM
in
MALEISIň