WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

SatÚ Saus

SatÚ-saus


Voor de echte liefhebbers is hier het recept van de originele Maleise satÚ saus. Natuurlijk is deze anders, dan van de Chinees of welke u in een pot/pakje/kuipje koopt in de supermarkt. In deze saus vindt u echt de stukjes pinda's nog terug. Het is nie fijngemalen.
Het recept komt van een echte Maleise kok van een 5-sterren resort, die ik ontmoette bij de bushalte. Zij begon direct met "neem twee kilo pinda's". Dat zou dus niet werken.
Ze heeft het recept voor me aangepast.

 

 

Wat je nodig hebt voor echte Maleise pindasaus:

  • 1/2 kopje plantaardige olie

  • 300ml water

  • 1/3 kopje tamarinde sap

  • 2 eetlepels bruine suiker

  • 1 theelepel gewone suiker

  • 1/3 kopje kokosnootmelk

  • 200 gram pinda's

  • 1 eetlepel kurkuma (poeder)

  • 1 stukje gesneden galangal of gember

  • 1 stengel (in stukjes gesneden) citroengras

  • 5 sjalotjes

  • 2 gesneden knoflookteentjes

  • chilipoeder (naar keuze)

  • 1/2 stukje trassi


Bereidingswijze:

1.   Verhit een pan met een beetje olie en doe de pinda's erin ben pak ze een paarminuten, totdat ze bruin zien.
2.   Haal de pinda's uit de pan en laat ze afkoelen. Maak ze daarna klein (niet te fijn) in een vijzel of blender.
3.   Doe de sjalotjes, knoflook, trassi, citroengras en gember in een blender en maak er een gladde pasta. Voeg het chilipoeder, kurkuma en zout toe en meng alles door elkaar.
4.   Maak de plantaardige olie warm in een pan en voeg de pasta toe. Bak het enkele minuten langzaam en blijf steeds roeren.
5.   Voeg nu het water toe en breng alles aan de kook. Voeg daarna de pinda's, suiker, tamarinde sap, bruine suiker en kokosmelk toe. Blijf roeren tot de saus dik is.
6.   Haal daarna de pan van het vuur en de saus is klaar!


Galangal wordt ook wel Thaise gember genoemd

 

 

 

Google

 

WELKOM
in
MALEISI╦

 

Vertel een vriend(in) over deze site: