WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Satay

Satay

 

Satay (satÚ) wordt in MaleisiŰ veel gegeten. Het verschilt enorm met de satÚ, die u bij uw "Chinees op de hoek" haalt. Ten eerste zijn de stukjes kip veel kleiner en in de satÚsaus zitten nog kleine stukjes pinda. Het is niet de pindasaus, die u in de supermarkt koopt.
Als u satÚ in een restaurant of eetkraampje bestelt, zal men vragen, hoeveel stokjes u wilt. Ze worden namelijk per zes of per dozijn (dozen) verkocht. U kunt dan ook kiezen tussen kip of rundvlees. Een enkele keer kunnen ze ook satÚ van de geit (gambing) of lam aanbieden.
De satÚ wordt geserveerd met pindasaus, blokjes plakrijst, komkommer en ui.

Wat je nodig hebt:

  • 350g kipfilet (je kunt ook lamsvlees of rundvlees gebruiken)

  • 2 eetlepels kurkuma (poeder)

  • 1/3 theelepeltje koriander

  • 1 stengel citroengras

  • 3 pepers (chilies)

  • 3 sjalotjes

  • 2 kemiri noten

  • 1/2 stukje trassi

  • 1/2 kopje kokosnootmelk

  • 1/3 theelepeltje jintan manis (anijspoeder)

  • 1/3 theelepeltje jintan putih (komijnzaad)

  • suiker, zout en peper naar smaak

Bereiden

1. Snij de kip in kleine stukjes.
2. Doe in een blender en maal fijn: de grof gesneden pepers, sjalotjes, citroengras, trassi en maak er een gladde pasta van. Giet het in het een schaal en doe er nu de specerijen, kokosmelk en suiker bij.
3. Roer nu de kip erdoor, totdat alles onder de marinade zit. Laat nu de marinade voor minstens een half uur intrekken (u kunt het ook een nachtje laten staan).
4. Rijg nu de stukjes satÚ aan een stokje en grill ze boven houtskool. Ongeveer 5cm boven het gloeiende houtkool en doe dit ongeveer 5 - 8 minuten tot de kip gaar is. Smeer de satÚ tijdens het grillen aan elke kant in met olie.

De satay wordt opgediend met pindasaus, blokjes rijst, komkommer en uien

 

Heeft u ook een Maleis recept?
Mail me deze a.u.b.

 

 

 

Google

 

WELKOM
in
MALEISI╦

 

Vertel een vriend(in) over deze site: