WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

PENANG
the pearl of the Orient

In de Straat van Malakka liggen enkele eilanden, die de moeite waard zijn van een bezoek. Deze eilanden zijn: Penang, Langkawi en Pangkor. Ze verschillen onderling erg en zijn niet te vergelijken. 

Penang is een prima bestemming om aan te doen tijdens uw MaleisiŽreis. U kunt hier uw vakantie eindigen of gewoon lekker uw hele vakantie doorbrengen.Penang biedt niet alleen strand, restaurants en winkels. In Georgetown kunt u heerlijk slenteren en prachtige, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. U kunt ook een bezoek brengen aan het oude fort Cornwallis, de snake tempel en het mystieke China Town.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

Het bekendste eiland heet Penang, oftewel "the Pearl of the Orient". Het eiland heeft hoofdzakelijk een bevolking van Chinese afkomst en dat is te merken in de hoofdstad Georgetown. 
Dit is tevens de tweede stad van MaleisiŽ. Het is een drukke stad. Het is er hektisch en doet Chinees aan: de huizen, tempels, pagodes en clanhouses.
Er is veel verkeer en er rijden fietstaxi's rond. De stad wordt gedomineerd door de ronde toren van de Komtar. Hier bevinden zich de kantoren en twee winkelcentra.
Je kunt vele dagen door deze drukke stad slenteren en de mooiste, verborgen tempels, pagodes en clanhouses ontdekken. Er rijdt voor toeristen echter ook een gratis bus, die een route heeft gekozen, langs de "highlights". Vanuit buiten de stad rijdt er een hop-on hop-off bus naar de stad. Een kaartje voor deze bus is 24 uur geldig en hij brengt je naar de highlights, waar u kunt uitstappen en later weer opstappen.
Er zijn heel attracties op het eiland en u krijgt niet de kans zich te vervelen. De attracties gaan van tempels, via bergen naar pretparken. U kunt batik fabrieken bezoeken of een bezoekje brengen aan een vlinderboerderij.
Winkelen in ťťn van de vele airconditioned winkelcentra is een ware attractie.

De meeste toeristen verblijven niet in de stad, maar kiezen voor Batu Ferringhi. Deze voormalige vissersplaats heeft een langgerekt zandstrand. Hotels liggen direct aan het strand. Vanuit de tuin of zwembad van uw hotel stapt u zo het strand op. 
Echter.......... ga niet de zee in. De aanlandige stroming woelt het zand in de zee om en maakt het water troebel. Door diezelfde aanlandige stroming worden kwallen in de richting van de kust gedreven. De lokale bevolking gaat wel de zee, maar we kunnen baden en snorkelen in Batu Ferringhi vergeten. 


 

Daartegenover staan de prachtige zwembaden (oa. Golden Sands, Park Royal en Rasa Sayang), die onder de palmbomen in de tuin direct bij het strand liggen.
Tevens kunnen we genieten van de diverse watersportmogelijkheden: jet-ski, bananaboat-riding, catamaran zeilen, parasailing. Voor snorkelen en kleine haaitjes voeren, moeten we een excursie boeken naar Pulau Payar. Dit is een beschermd natuurgebied (Marine Park) op twee uur varen vanaf Georgetown.
's Avonds heerst er een gezellige drukte langs de straat. De Pasar Malam begint. Verkopers maken hun kraampjes op met horloges, tassen, t-shirts, cd's, dvd's en andere souvenirs. 
Penang staat bekend om zijn "Glorious Food" en dat kunt u hier proeven in de diverse eetstalletjes en restaurants. Er is een samensmelting van drie keukens (de Maleise, de Chinese en de Indiase), die ieder hun specialiteiten brengen.

Zeer gewild zijn de uitstapjes (buiten de stad) naar o.a.: Botanical Gardens, de liggende Boeddha, de Kek Lok Si, Vlinderboerderij, Batik Factory, de Snake Temple, Vleermuizentempel, Fort Cornwallis, Penang Hill en de Tropical Fruitfarm.
In de Thaise Wat Chayamangkalaram Tempel kun je een 32 meter lange liggende Boeddha bezichtigen. Fotograferen is verboden! Aan de voorkant van de tempel staan twee reusachtig, kwaadaardige kijkende wachters je op te wachten. Binnen zie je monniken met kaalgeschoren hoofden en gekleed in saffraankleurige pijen geruisloos over de met lotusbloesems versierde tegelvloer lopen. Rond het beeld van de liggende Boeddha staan vele kleinere boeddhabeelden met collectebakjes aan hun voeten. Op ťťn van die bakjes staat geschreven: "Aan gelovigen die deze god vereren: uw wens zal in vervulling gaan, wat u wenst zal u ten deel vallen". Aan de achterkant van het beeld zie je vele urnen.
Wanneer je de Wat Chayamangkalaramtempel verlaat, kun je aan de overkant van de straat nog een prachtige Birmaanse tempel bezichtigen.

 

Bukit Bendera (of Penang Hill) is met 830 meter de hoogste berg van het eiland. Een kabeltreintje brengt je naar boven. Onderweg bevinden zich enkele tussenstationnetjes, waar vandaan paden door het koele woud, naar parken en naar de bungalows lopen, die op de terrashellingen zijn gemaakt.
De 500 mensen die op de heuvel wonen, hebben een kleine hindoe-tempel en een moskee gebouwd. Op de top kun je genieten van een prachtig panorama over de hoofdstad, de bergen en de zee. Er zijn diverse stalletjes, waar je iets kunt drinken of eten.


Ook kun je hier boven diverse wandelingen maken. Wie naar beneden wil lopen, kan over de geasfalteerde weg naar de Botanic Garden wandelen. Onderweg passeert men een theehuis. Beneden bevinden zich enkele restaurantjes, waar je heerlijk kunt uitrusten.
Tijdens je wandeling naar de Botanic Garden zul je veel apen op de weg tegenkomen. De weg mag alleen gebruikt worden door de bewoners van Penang Hill. Beneden bij de Botanic Garden is een slagboom om te verhinderen, dat anderen gebruik maken van deze weg.
De botanic Garden is tevens een bezoekje waard. Met een beetje geluk kunt u de allergrootste waterval zien achteraan op het terrein van de Water Supply (waterleidingbedrijf).

Air Itam ligt ongeveer 6 km van George Town, maar door de steeds aanwezige bebouwing, denk je nog steeds in de hoofdstad te zijn. Boven Air Itam verheft zich de Kek Lok Si (Tempel van het Paradijs). Dit is de grootste boeddhistische tempel van MaleisiŽ. Naast enkele bijgebouwen is er een 32 hoge tempeltoren, waarin ontelbare boeddhabeelden staan. Men noemt dit wel de 'pagode van de tienduizend Boeddha's'. Deze pagode, die je kunt beklimmen, is gewijd aan alle verschijningen van Boeddha.
Volgt men de geasfalteerde weg achter het Kek Lok Si complex omhoog, dan kom je bij het zoetwaterreservoir van Penang. In de rustgevende omgeving kun je  wandelen en genieten van de natuur. Het is hier wat koeler dan beneden in de stad.

Het meer is omzoomd door wuivende casuarinabomen. Je ziet de grote vissen in het water zwemmen. Leguanen vind je langs de oever. Een watervalletje is er op de achtergrond. Op vrije dagen en in het weekend komen de Penangites trimmend of wandelend naar boven om van de natuur te genieten.

Achter de Kek Lok Si bevindt zich een groot beeld van Kuan Tin, dat over de stad uitkijkt. Men komt hier door in ťťn van de gebouwtjes bij de Kek Lok Si een lift te nemen.

De Snake Tempel bevindt zich langs de kustweg naar het zuiden (kilometerpaal 14) in Sungai Kluang, dichtbij Bayan Lepas. Als je de trappen naar de tempel beklimt, zal je niets ongewoons opvallen. Maar eenmaal binnen zie je overal slangen. Ze liggen op altaren, vazen, tafels, beneden en boven. Het wemelt er van deze dieren. Er is buiten zelfs een boom voor de 'kleintjes'. In een aangrenzende ruimte zijn fotografen, die foto's maken van toeristen met een paar slangen om hoofd, nek en armen. Deze slangen hebben uiteraard geen giftanden.
Wie wil snorkelen of duiken, boekt een tripje naar Pulau Payar. Dit kleine eilandje ligt tussen Langkawi en Penang. Het is beroemd om zijn mooie onderwaterwereld: kleurige vissen en koraal.

Op het vasteland ligt Butterworth. Vanuit George Town varen de gele, dubbeldeks veerboten af en aan naar Butterworth. Velen nemen liever de goedkope veerboot dan over de brug naar Butterworth te rijden. In deze stad zijn veel fabrieken gevestigd.
Vooral 's morgens en 's avonds zijn de veerboten vol werklui, die in Butterworth werken. Niet voor niets wordt deze plaats het "Birmingham" van Penang genoemd. Tevens is Butterworth de plaats, waar je de trein of bus kunt nemen naar andere steden.&

WELKOM
in
MALEISIň