WELKOM
in MALEISI╦

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISI╦
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
SatÚ (Satay)
Maleise SatÚ Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

MALAYSIA AIRLINES  

Airbus A 380

De  Maleise luchtvaartmaatschappij heet officieel: Malaysian Airlines System Berhad. Het wordt echter meestal afgekort tot MAS of Malaysia Airlines. Het is ÚÚn van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen van Zuidoost AziŰ. Het slimst is het om direct te boeken via internet.
 
Dat Malaysia Airlines een hele goede luchtvaartmaatschappij is staat buiten kijf, want voor het derde opeenvolgende jaar is Malaysia Airlines door de lezers  van het blad "Business Travel World" gekozen tot de  "Best Asean Business Airline".
In 1997 kreeg Malaysia Airlines ook de eerste prijs voor de "World Business Class Survey"  van het Britse bureau: Inflight Research Services. Dit was dus de in korte tijd de twee keer, dat de MAS een hoge notering voor zijn service kreeg. Z
e werden tot beste gekozen uit meer dan 67 luchtvaartmaatschappijen.
Met de service zit je goed bij Malaysia Airlines!!

Er zijn drie classes:

 

  1. De Economy Class heeft een overheerlijk 3-keuze menu, die gecompleteerd wordt met een rijke  keuze aan aperitiefjes, cocktails, wijnen, sterke dranken, likeur, bier, soft drinks & en gemixte drankjes. 
    Alle drankjes in het vliegtuig zijn gratis.

  2. De Golden Club Class (business class) is voor zakenreizigers. Malaysia Airlines streeft er met hun service en ervaring  naar, om de zakelijke reiziger zoveel mogelijk "hun agenda" te laten volgen. Daarom hebben ze de Golden Club Lounge met unieke faciliteiten ingericht. Zo kan de zakenreiziger zijn tijd zo productief mogelijk indelen.

  3. Wanneer je First Class met Malaysia Airlines vliegt, kunt u volop genieten van de traditionele Maleise gastvrijheid. Stewardessen in traditionele sarong verwennen je en geven je persoonlijke aandacht, die gecombineerd wordt met een ongekende luxe, veel ruimte ("Easy Sleeper") en de rustgevende atmosfeer van de First Class afdeling. Er wordt een sfeer gecreŰerd van onweerstaanbare rust en comfort.

 

Er wordt dagelijks gevlogen door de MAS vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur International Airport (KLIA). De vertrektijd is momenteel om 12 uur 's middags.
Doordat de MAS een verregaande samenwerking heeft met onze nationale trots de  KLM, hebben de meeste vluchten een KL-nummer (KL 4103). Maar..............het is Úcht een vliegtuig van Malaysia Airlines. Er wordt non-stop naar MaleisiŰ gevlogen. Dus er is geen tussenlanding! De vliegtijd naar Kuala Lumpur bedraagt ongeveer 12 uur.
Malaysia Air is een zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappij. Wij hebben bij de MAS  nog nooit een vliegtuig gehad, dat met vertraging vertrok. 
Bij de ingang  van het vliegtuig liggen voor de Economy passagiers al een keuze van Nederlandse dagbladen voor u klaar. 

Dus u kunt beter geen dagbladen kopen op Schiphol! U heeft genoeg leesgenot, totdat het vliegtuig goed en wel in de lucht is. 
Eenmaal aan board is de verzorging geweldig. U wordt begroet door stewardessen in hun traditionele sarong. Op de achtergrond hoort u al typische Maleise muziek. 
Naast een 3-keuze menu, met Europees en Maleis eten, wordt u verwend met rijke keuze aan drankjes (zie hierboven de Economy Class). Deze kunt u overigens gedurende hele vlucht krijgen. In de stoel van de passagier, die v˛˛r u zit, bevindt zich een tv-scherm. Hierop zijn 100 videokanalen met ongeveer evenveel videofilms te zien. Ook kunt u hierop spelletjes spelen, zoals Mario e.d. 
De afstandbediening bevindt zich rechts onder de armleuning in uw stoel.
Wanneer u gedineerd heeft en een film hebt gekeken, wordt het buiten nacht. De lichten worden gedimd. Misschien doezelt u al weg, leest u iets, speelt u een videospelletje, kijkt u nog een film, of droomt u nu al van uw schitterende vakantie in MaleisiŰ.
Na een aantal uren wordt boven de Andaman Zee het ontbijt geserveerd. Weer is er een keuze uit een drietal ontbijtmenu's.
Het gaat nu snel. De landing nadert!