WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

LEGOLAND
M A L A Y S I A

 
 

Op 15 september 2012 gingen voor het eerst de deuren open van Legoland Malaysia. Het is het eerste internationale pretpark, dat geopend werd in MaleisiŽ. Het is het 6e park van Legoland en men mikt op families met kinderen tussen de 3 en 13 jaar. Er zijn reeds Legoland pretparken in Denemarken, Groot-BrittanniŽ, Duitsland en de Verenigde Staten (Florida en CaliforniŽ). Het is de bedoeling, dat dit park de grootste familiebestemming wordt in Zuidoost AziŽ. Het park heeft al een waterpark en men is nu bezig met de bouw van een hotel. Legoland heeft attracties, waarvan je de gehele dag kunt genieten. Ze zijn leerzaam en ontspannend. Voor de fans onder het Lego-bouwen is er het "clubhouse", waar men spectaculaire bouwwerken van Lego kan bewonderen. Het park ligt vlakbij de stad Johor Bahru en niet ver hier vandaan ligt de stad Singapore. Vanuit Singapore is het 10minuten rijden om het park te bereiken. Vanaf de luchthaven Changi duurt het 45 minuten. Met de North-South Expressway (NSE) kan lokale bevolking Legoland bereiken. Als je via de NSE gaat, moet je net voor het einde van de NSE de afslag naar TUAS (Singapore) nemen en richting Second Link rijden. Dan staat Lego land duidelijk aangegeven.
Bij binnenkomst zal het net zo zijn als in andere Legolandparken. Er zal een grote Legolandwinkel zijn, die Legoland-artikelen verkoopt zoals, speelgoed, bekers, dvd's, boeken en andere artikelen. Bij het entreegebied zullen ook andere voorzieningen zijn.
 

 

Er zijn zo'n 40 attracties, waarin een riitje gemaakt kan worden. Natuurlijk behoort hieronder een achtbaan en een waterattractie.
Natuurlijk zullen allerlei Lego-huisjes aangepast worden. Er wordt gemikt op de Aziatische bezoekers, dus zullen er Aziatische gebouwen, wolkenkrabbers, tempeltjes en huizen te zien zijn.
Tevens zijn er voor de kleinere kinderen (2-6) ruimtes, waar men met Duplo gespeeld kan worden. Ook zijn er speeltuinen, shows en mocht men honger hebben gekregen dan zijn er ook diverse eetgelegenheden.
Castle Hill, het park voor de Lego-ridders en prinsessen is aan de achterkant van het park gesitueerd.

Welk kind droomt er niet van een ridder, een ontdekkingsreiziger, een testrijder of een piloot te zijn en de fascinerende wereld van het grote avontuur binnen te stappen?

In Legoland MaleisiŽ kunnen de kinderen zich inleven in de rol van hun helden en dingen doen die normaal gesproken alleen volwassenen mogen doen, zoals het behalen van hun eerste rijexamen, zwaardvechten in een steekspel, jetskiŽn met hoge snelheid over het water, of het ontwerpen en programmeren van Lego-robots.
Je kunt je wel 12 uur vermaken met het bezoeken van alle attracties, shows, 4D films. Je kunt echter ook deelnemen aan workshops.

Legoland Malaysia is doordeweeks geopend van 10 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds. Langere openingstijden gelden in het weekend, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.
Attracties (behalve MINILAND) sluiten van een uur eerder vdan de andere attracties. Restaurant en winkel uren kunnen verschillen. Als het druk is, blijven zij langer open.

Het is de bedoeling, dat dit park de grootste familiebestemming wordt in Zuidoost AziŽ.  Het park heeft al een waterpark en men is nu bezig met de bouw van een hotel. Legoland heeft attracties, waarvan je de gehele dag kunt genieten. Ze zijn leerzaam en ontspannend.
Voor de fans onder het Lego-bouwen is er het "clubhouse", waar men spectaculaire bouwwerken van Lego kan bewonderen.
Het park ligt vlakbij de stad Johor Bahru en niet ver hier vandaan ligt de stad Singapore. Vanuit Singapore is het 10minuten rijden om het park te bereiken. Vanaf de luchthaven Changi duurt het 45 minuten. Met de North-South Expressway (NSE) kan lokale bevolking Legoland bereiken.
Als je via de NSE gaat, moet je net voor het einde van de NSE de afslag naar TUAS (Singapore) nemen en richting Second Link rijden. Dan staat Lego land duidelijk aangegeven.

Bekijk de plattegrond van het nieuwe Legoland <klik>

 

WELKOM
in
MALEISIň

 

 

 

 

Vertel een vriend(in) over deze site: