WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Langkawi

                 


Langkawi is een echt Maleis eiland. De bevolking bestaat uit echte MaleisiŽrs. 
Dit in tegenstelling tot Penang, waar  de bevolking overwegend Chinees is. 
Langkawi is daarom een rustig eiland. Alles gaat er kalm en bedaard aan toe. 
Eigenlijk zijn er 99 eilanden, maar als we over Langkawi spreken, we bedoelen altijd het hoofdeiland. De Maleisische regering heeft Pulau Langkawi (het hoofdeiland) een toeristische status gegeven. Dit betekende dat het eiland een duty-free status kreeg en een internationale luchthaven.  

De veerdiensten worden onderhouden vanuit Kuala Perlis (30 km), Kuala Kedah en George Town (Penang). Men kan vanuit Penang met de draagvleugelboot een dagexcursie boeken naar Langkawi om daar duty-free te winkelen.

Voor hen die een mooi strand, mooie zee en ook nog leuke uitstapjes willen maken, is Langkawi een ideale bestemming. Het eiland beschikt over prachtige, direct aan het strand gelegen resorts. 
Het eiland is voornamelijk voor de natuurliefhebbers en de rustzoekers. De natuur is werkelijk prachtig. De donkere klippen voor de kust zijn donkergroen begroeid met ongerept oerwoud. Ze rijzen soms tot 60 meter uit de blauwe zee steil omhoog.
Er is geen nachtleven op het eiland.

Er is een Oriental Village, waar u niet alleen kunt genieten van shows, maar waar ook een kabelbaan is, die u boven op een berg brengt. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Uiteraard kunt u beneden in Oriental Village ook winkelen en een hapje eten in ťťn van de restaurants.

Aan de westelijke kant van Langkawi , ongeveer twaalf kilometer ten noorden van Pantai Cenang, ligt een prachtige baai met kalkstenen heuvels en mooie bossen. Het water is hier schoon en relatief ondiep. Het witte, poederachtige zand is de ideale plek om op te luieren en uren door te brengen. Hier zijn vier nieuwe resorts, een nieuwe golfbaan en een replica van een Thais paleis. Bij dit Thaise is de film "Anna and the King" opgenomen. Het Paleis werd er speciaal voor gebouwd.
 

 

Het Kilim Natuurpark ligt in het noordoosten van Langkawi; ongeveer 13km van Kuah stad en is te bereiken via Jalan Ayer Hangat. Het is een mix van beschermde, groene mangrovebossen, witte stranden en blauwe lagunes. Je kunt er genieten van prachtige en spectaculaire uitzichten op unieke kalkstenen rotsformaties, die omhoog rijzen uit de mangrovemoerassen en de zee.

De eilanden van Langkawi zijn een waar paradijs voor vlinder- en vogelkenners. Er zijn vlindersoorten, die nergens anders in MaleisiŽ voorkomen. Langkawi heeft vrij stille stranden en je kunt vervoerd worden naar ťťn van de onbewoonde eilandjes om daar te zonnebaden. Het hoofdeiland kan bogen op een aantal mooie baaien, die rijk aan koraal en zeeflora- en fauna zijn. Het moge duidelijk zijn, dat er op Langkawi gesnorkeld kan worden en aan "scuba-diving" wordt gedaan. Er worden excursies gemaakt naar Pulau Payar. Dit is een bounty-eilandje, waar gesnorkeld en gedoken kan worden. Ook komen op Pulau Payar de haaitjes uit je hand eten.De avond op Langkawi valt. 
Het strand is verlaten.

 

 

Tijdens uw verblijf op Langkawi kunt u genieten van schitterende natuur. U kunt zich met een bootje langs de verschillende schitterende eilandjes laten varen en een picknicklunch gebruiken ergens op een verlaten strand. Langkawi heeft nog echte stille eilanden waar u helemaal tot rust kunt komen.

Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze Maleisie reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ

Langkawi staat ook bekend als grotteneiland, alhoewel je wel veel moeite moet doen om deze te bezoeken. Meestal moet je met een bootje naar zo'n grot. De bekendste grotten zijn: 
- Gua Cerita (legenden grot -  nabij Tanjung Rhu), 
- Gua Kelewar (vleermuizengrot - boottocht van uur vanaf Kuah), 
- Gua Buaya (krokodillengrot - bereikbaar na een boottocht),
- Gua Landak (stekelvarkengrot - over land te bereiken en je komt in een grote ruimte)


Kuah

Kuah  is de hoofdplaats van het eiland. Sinds de invoering van de belastingvrije status heeft het  plaatsje een gedaanteverwisseling ondergaan en is uitgegroeid tot een klein stadje. Bijna elke winkel puilt uit van tax-free artikelen, zoals: sterke drank, batik, chocolade, rookartikelen of elektronische apparatuur. 
Er zijn in Kuah enkele mooie "shopping  malls". 
Voor 1987 was Kuah nog de enige plaats, waar men logies voor de nacht kon vinden.
In een ver verleden stond het gebied waarbinnen Langkawi ligt dus bekend als een piratennest. Door deze historie doen vele legendes en mythen de ronde. Mythen en andere mysterieuze verhalen worden tot op de dag van vandaag nog na verteld. 
 

Er gaat een legende over het ontstaan van deze hoofdstad. 

"Er woonden vroeger twee welgestelde families op Langkawi. Een zoon van de ene familie werd verliefd op de dochter van de andere. De ouders van de familie van de dochter waren het er echter niet mee eens en er ontstond een ruzie. Hierbij vlogen de potten en pannen door de lucht en op de plek waar de sauspan landde, werd Kuah gesticht. Het gevecht hield pas op, toen beide vaders in een bergtop waren veranderd"

 


  
Vertel een vriend(in) over deze site: