WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 


Pedu Lake

Landkaart KedahDe deelstaat Kedah is gelegen in  het noordwesten van het schiereiland MaleisiŽ. Het heeft een oppervlakte van 9425 km2 en heeft 1,5 miljoen inwoners. Kedah en Perlis, dat in het noorden aan Kedah grenst, worden wel de rijstschuren van MaleisiŽ genoemd, omdat hier het grootste deel van de Maleisische rijstbouw geconcentreerd is. Kedah biedt zijn bezoekers  een verscheidenheid aan bekoorlijke landschappen, die enkele keren per jaar van kleur veranderen. Of het is groen van de aanplant van jonge rijstplantjes, of het is goudgekleurd van de rijst, die rijp is om geoogst te worden.
Kedah wordt gerekend tot de deelstaten met het hoogste economische groeipercentage van het schiereiland. Talrijke industriŽle, zakelijke en toeristische projecten staan op het punt in gebruik te worden genomen.
KedahDe hoofdstad van deze deelstaat Alor Setar is zetel van de deelstaatregering en het zakelijk centrum van Kedah. De stad heeft echter ook talrijke bezienswaardigheden, zoals oude gebouwen en andere historische overblijfselen.
Het grensstadje Bukit Kayu Hitam in het noorden van Kedah is de belangrijkste grensovergang naar Thailand. Het belastingvrije  "complex", is de hoofdattractie van dit stadje. Het is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 22.00 uur. Een plaats van grotere historische belang is Kota Kuala Kedah, in het zuidwesten van  Kedah, waar een vesting gebouwd, om zich tegen vijanden te kunnen verweren, die over zee konden naderen.
Verder in het zuiden liggen de stranden van Sungai Petani en Kulim, waar men tegenwoordig met het opzetten van een industrie- en hightech-parken de aansluiting met de rest van het land probeert te vinden
De sprookjesachtige bekoring van de eilandengroep van Langkawi, voor de kust van Kedah, trekt een behoorlijk aantal bezoekers.
 

 

Bezienswaardigheden

De Bujang Vallei
KedahDe Bujang Vallei, gelegen aan de voet van de berg Gunung Jerai, wordt tegenwoordig als de bekendste plek van archeologische opgravingen in MaleisiŽ aangeduid. Tot de archeologische vondsten van deze plek behoren de oude  "Kandi-"graftempel en beelden van Indische goden gerekend, die precies lijken op die je vindt in historische stadjes van India. Er zijn ook talrijke objecten, die op het bestaan van een HindoeÔstisch -Boeddhistisch koninkrijk wijzen, dat teruggaat tot in de 4e eeuw na Christus.
Om meer van deze streek te weten te komen, loont het om een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van het Bujang-dal, dat zich in Pengkalan Bayang Merbok bevindt. Het museum is dagelijks geopend  van 9.30 - 17.00 uur. 

Gunung Jerai
KedahDe Gunung Jerai is met zijn 1206 meter de hoogste top in het noordelijk deel van Maleisisch schiereiland. De top is bekend om zijn talloze mythen en legenden, waaronder  de sage van een "Raja Bersiong", een koning met roofdiertanden, die in de heuvels van dit gebergte zijn residentie had. 
Het oerwoud Sungai Teroi in deze streek biedt de mogelijkheid van jungletrekking. Verder zijn er watervallen en kampeerplaatsen.

De watervallen van "Pancak Janing"
Deze waterval, die midden in een ongerept berglandschap ligt en een bezoek waard is, ligt ongeveer 25 km van Alor Setar (de hoofdstad van deze deelstaat). 

Pudu Lake & Golf Resort
Het Pudu Lake & Golf Resort ligt aan een meer temidden van een heuvellandschap. Het resort, dat in de buurt van de Thaise grens ligt, ligt 90 km van Alor Setar verwijderd. 
In het meer wemelt het van zoetwatervissen en de dichtbij gelegen jungle biedt gelegenheid tot vogelobservatie en jungletrekking. De golfsport wordt hier uiteraard het meest beoefend. Verschillende holes van deze golfcourse (18 holes), die aan de oevers van het meer gelegen zijn, reiken tot in de jungle. 

Alor Setar
KedahMenara Alor Setar is de televisietoren van Alor Setar. Deze telecommunicatietoren, Kedahs nieuwste " landmark", is de grootste in zijn soort in het noordelijk deel van het land. Hij staat midden in het centrum van Alor Setar  en biedt overdag en 's avonds vanaf de " uitzichtsplek"  en vanuit zijn ronddraaiende restaurant bovenin de toren een adembenemend uitzicht over de stad.

"Balai Nobar", de hal van de trommels
De "Balai Nobar", een oud stukje cultuurerfenis van het sultanaat van Kedah, is de hal van de koninklijke "Nobat"-ensembles, die bestaat uit gongen, trommels en een traditioneel soort fluit. Het "Nobat"-ensemble speelt slechts bij bijzondere, ceremoniŽle gelegenheden. Het bespelen van deze instrumenten wordt telkens van vader op zoon overgedragen. 

KedahDe "Zahir"-Moskee
Deze moskee, die officieel in het jaar 1912 werd ingewijd, is een belangrijk monument. Met zijn zwarte koepel, die zich tegen de slanke minaretten afzet en zijn talrijke bogen en zuilen, is dit een architectonische curiositeit. Jaarlijks worden hier de nationale wedstrijden in het lezen van de Koran gehouden. 

Het koninklijke museum
Het koninklijk museum is een ander mooi voorbeeld van de architectuur alhier. Het statige ontwerp wijst op sterke invloeden vanuit Thailand. Het museum werd in het jaar 1936 gebouwd en bezit een omvangrijke verzameling  voorwerpen van  culturele en koninklijke erfgoed van Kedah..

KedahPekan Rabu
Als je Pekan Rabu vertaalt, betekent het simpelweg "markt midden in de week" Dankzij de grote populariteit van deze markt bij de bewoners en andere  bezoekers, werden de dagelijkse openingstijden uitgebreid van tien uur 's morgens tot middernacht. Handelaren bieden o.a. kunsthandwerk en binnenlandse gerechten aan.  

Mahathirs geboortehuis
In dit huis werd de voormalige premier van MaleisiŽ Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad geboren. In het huis krijgen de bezoekers een impressie van de jeugd van de premier. Vanaf  zijn schooltijd tot zijn succesvolle periode als dokter.  Bezoekers bekijken met grote interesse foto's, meubelstukken en de inboedel. Je kunt zelfs de favoriete fiets van de jonge Mahathir bekijken. 

Pantai Merdeka, het strand van de onafhankelijkheid
KedahHet ťťn kilometer lange strand van Pantai Merdeka, ongeveer 60 km ten zuiden van Alor Setar,  is een ideale plek als je een daagje van de zon wilt genieten.
Of het reisbureau stelt voor een uitstapje naar de kust te maken om te vissen, duiken of te snorkelen. Gediplomeerde duikinstructeurs zijn beschikbaar. Als je als droomwens het kamperen op een koraaleiland hebt, dan is Pulau Bidan hiervoor de ideale plek. Het eiland is slechts 1 km lang en 500 meter breed. Het eiland Langkawi

KedahDe eilandengroep Langkawi voor de noordwestkust bij Kedah bestaat uit ongeveer 99 eilanden, waarvan de naam is gegeven door het hoofdeiland Langkawi. De kortste vaarverbinding is vanaf Kuala Perlis. Daar vandaan is het slechts 30 km varen. Een andere plaats om naar Langkawi te varen is Kuala Kedah. Vanuit beide plaatsen vaar je op regelmatige tijden naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Er zijn ook dagelijkse vluchten naar het  eiland vanuit Kuala Lumpur, Penang en zelfs Singapore.
Het eiland is ook bekend geworden onder de naam "eiland van de legenden". De eilanden zijn allemaal ongerept op het hoofdeiland na, dat sinds lange tijd een heel bekende vakantiebestemming is geworden. Het beschikt ondertussen over uitstekende infrastructuur. Sinds 1987 is het een belastingvrij gebied en wordt het ook vanwege het zeer goede winkelen graag bezocht.
De verblijfsmogelijkheden op Langkawi zijn vele en heeft iedereen iets te bieden: van de strandhotels met een hoge internationale standaard tot eenvoudige strandbungalows.
Er zijn enkele heel mooie stranden op Langkawi: Pantai Cenang, Pantai Tengah, Pantai Kok, Pantai Rhu en Pantai Pasir Hitam.


Bezienswaardigheden

Kuah
KedahDit is de hoofdstad van Langkawi, dat voornamelijk van het toerisme leeft. Het heeft ondertussen al meer dan 11.000 inwoners. Hier komen ook de veerdiensten aan. Aan de lange hoofdstraat van Kuah zijn veel restaurants, winkels, banken en kleine hotels te vinden.  De nieuwe promenade langs de kust nodigt uit tot winkelen, wat je hier belastingvrij kunt doen. De aangeboden artikelen zijn o.a. textiel, alle soorten kunstnijverheid en de modernste elektronica. 

Mahsuri Mausoleum
KedahHet grafmonument van de meest legendarische inwoner van Langkawi ligt op ongeveer 12km buiten Kuah.  Het is een goed verzorgd park, dat graag door toeristen wordt bezocht.  Een direct daarnaast gelegen museumdorp is een extra attractie, vooral voor buitenlandse bezoekers. Een mooie vrouw van het eiland werd meer dan 150 jaar geleden door een kennis belasterd. Zij werd hiervoor onschuldig ter dood veroordeeld, maar voordat het zover was, vervloekte ze het eiland voor een periode van zeven generaties lang. Deze periode is inmiddels voorbij en nu bloeit het eiland weer op.     

Het dorp Air Hangat
In dit dorp is een warmwaterbron, de Telaga Air Hangat. In het nabijgelegen dorp kunnen de bezoekers genieten, want men heeft hier een volledig nieuw programma voor de bezoekers gemaakt. Op een gebied ter grootte van een hectare, werd niet alleen de bron omheind, maar werden ook weer traditionele activiteiten in het leven geroepen.
Air Hangmat is een dorp met veel activiteiten en interessante bezienswaardigheden. Dagelijks geopend van 10 - 22 uur. 

Het eiland Singa Besar
Het kleine eiland ligt op slechts 40 minuten varen met de boot ten zuiden van Kuah. Het heeft een klein natuurpark met bezienswaardige flora en fauna, tropische vogels en andere dieren. Er is tevens een onderzoekscentrum en een museum. 

Kampung Buku
Het eerste en enige dorp van de boeken, slechts 10 minuten van de luchthaven verwijderd en midden in het tropisch regenwoud.  
Dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Tel.: 04-9555568

Taman Lagenda
Dit schilderachtige park met prachtige tuinen laat de bezoeker een veelvoud van bloemen, planten en vruchten zien, die de perfecte achtergrond voor de gebouwen vormen, die over de rijke culturele erfenis van Maleisie vertellen. 
Dagelijks geopend van 8 tot 23 uur. Tel.: 04-9664223

Craft Cultural Complex
Hier kan men Maleisische kunstnijverheid, batik stoffen en zilveren artikelen kopen. Het complex ligt aan de noordkust bij Teluk Yu, ca. 30 minuten vanaf de luchthaven en 45 minuten van Kuah verwijderd.
Dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Tel.: 04-9597973

Langkawi Crystal
5 km noordelijk van Kuah en op 20 km van de luchthaven, vind je een rijke keur aan glasproducten. Je kunt het glasblazen bekijken, maar je kunt het ook zelf een keer proberen.
Dagelijks geopend van 9 tot 17 uur. Tel.: 04-9661555

Taman Buaya Langkawi
Deze krokodillenboerderij ligt op 32 km van Kuah en herbergt meer dan 1000 krokodillen. Hier kun je de dieren in een soortgelijke omgeving observeren en fotograferen.
Dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Tel.: 04-9592559

Underwater World Langkawi
Dit grote Aquarium, dat pas in maart 1996 geopend werd, bevindt zich bij het strand van Patai Cenang en is het grootste in zijn soort in heel AziŽ. In de aquaria bevinden zichmeer dan 5000 zoet- en zoutwatervissen, als ook talrijke schatten aan levende koralen. 

"Galleria Perdana"
Deze galerie in Kilim is, op ongeveer 15 km van Kuah, bezit een verzameling herinneringen en officiŽle geschenken van de huidige premier van MaleisiŽ, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohammad.


Zie ook: Hotels in Kedah

 

Gemakkelijk je Busticket boeken op:

klik op deze banner voor reservering

 

Gemakkelijk je Treinkaartje boeken op:
cheap booking
klik op deze banner voor reservering


WELKOM
in
MALEISIň