WELKOM
in MALEISIň

 

  

 BESTEMMINGEN
 
HOME
Kuala Lumpur
Cameron Highlands
Langkawi
Langkawi Excursies
Melaka
Penang
Penang Excursies
Perhentian Eilanden
Redang Eiland
 JUNGLE /OERWOUD
 
Flora en Fauna
Nationale Parken
Do's and Don'ts
Endau Rompin
Taman Negara
 Reizen in MALEISIň
 
Geld Wisselen
Algemeen Vervoer
Afstanden/ reistijd
Bussen
Rent a Car
Trein: Jungle Trein
Trein: East - Oriental
Vliegen
Reizen met kinderen
 ETEN en DRINKEN
 
Drinken
Hawker Stalls
Satť (Satay)
Maleise Satť Saus
 DEELSTATEN
 
Johor
Kedah
Kelantan
Kuala Lumpur
Labuan
Melaka
Negeri Sembilan
Pahang
Penang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Terengganu
 Actieve Vakanties
 
Formule 1
Fietsen
Fietsen Kuala Lumpur
Fietsen Penang
Pretparken
Golf
Grotexpedities
Batu Caves
Homestay
Klimmen
Legoland
My Second Home
Nationale Parken
Rafting
Strandvakanties
Strandvakanties
Duiken
Vissen (Sportvissen)
Wandeltochten
Wandelen Georgetown
Watersport
Tokkelen of Zip Line
 FESTIVITEITEN
 
Belangrijke Feesten
Nationale Feestdagen
De Koning
 AIRLINES
 
Intern. Airlines
Malaysia Airlines
Air Asia
Berjaya
Firefly (Schiereiland)
MASwings (Borneo)
Malindo Air
 DIEREN
Zeeschildpadden
Sumatraanse Neushoorns
Orang Oetans
Olifanten
Honingbeer/ Zonnebeer
 MULTIMEDIA
Filmpjes
Landkaarten
 REISTIPS
 DE REGIO
 PARKING SCHIPHOL
 TOUROPERATORS
 BOEKEN
 BROCHURES
 RONDREIS
 LINKS
 FAQ
 PRIVACY BELEID
 
 

 

Batu Caves.

Ben van Wijnen

 

De  Batu Caves bevinden zich ca. tien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Eigenlijk bevinden zich in deze heuvel meerdere grotten, waarvan deze met de lange trap de bekendste is. Onderaan de trap bevinden zich nog enkele grotten, die ook een bezoek waard zijn. Vanaf uw hotel in de Golden Triangle kunt u de Batu Caves gemakkelijk met taxi of openbaar vervoer bereiken. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in MaleisiŽ.
Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen, die daar lopen. Ze zijn uit op voedsel en dit kunt u dan ook in de diverse winkeltjes beneden aan de lange trap kopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap beklimmen met 272 treden.
Na de beklimming van de trap ben je bijna op 100 meter hoogte. Dit tempelcomplex hierboven bestaat uit drie gedeeltes en een paar kleinere. De grootste wordt Cathedral Cave of Temple Cave genoemd en is voorzien van Hindoe-heiligdommen.
Eťn keer per jaar wordt in de Batu Caves het Thaipusam feest gevierd. Het is een viering voor de jongste zoon van Shiva (Subramaniam) en de eenwording van Pusan en de Brihaspati sterren. 
Er komen dan 800.000 Hindoes uit het gehele land naar deze grot. De bezoekers komen zelfs vanuit Singapore hier naar toe. 
Voorafgaande aan het feest wordt er door de deelnemers gevast. Op de dag van het feest zijn er optochten, waarvan de toegewijden aan zelfkastijding doen. Ze zijn in een soort trance en steken metalen pinnen door hun wang en tong. 

Ze hebben haken in hun rug, die vastgebonden zijn aan een "kavadi". Dit is een soort houten frame, versierd met pauwenveren en bloemen, dat door hen meegenomen wordt.(zie foto hiernaast!!)
Deze zelfkastijding doen ze om gunsten te kunnen afdwingen bij de goden.
Het feest wordt gevierd in de tiende maand van de Hindoe kalender.
De allereerste pelgrimage van de Hindoes, die bij de Batu Caves plaats vond, gebeurde in het jaar 1890. Ze wijdden de grot aan "Lord Murugan".
De eerste trap, die gebouwd werd in 1920, was van hout. Deze werd later vervangen door een betonnen.
 


Het Thaipusam festival.
Door zelfkastijding gunsten afdwingen bij de goden.
 

De eerste apen van uw vakantie kunt u al bij de Batu Caves zien. Deze apen zijn gewend aan mensen en zijn op zoek naar eten. Wees voorzichtig met deze Makaken.
U ziet beneden aan de trappen enkele winkeltjes, o.a. souvenirwinkeltjes, waar u ook voedsel voor de apen kunt kopen. Ook wordt u benaderd door verkopers om pinda's te kopen. Lok de apen niet met voedsel, want ze graaien naar alles. Ook naar uw tas.Tijdens uw lange klim van beneden naar boven (272 treden) zult u de apen zeker tegen komen. 
Het zijn makaken en deze  eten alles. Sommige kunnen echter brutaal zijn. Anderen hebben (heel lief) hun baby bij zich. Bedenk echter altijd, dat het wilde dieren blijven. Ze lijken lief, maar kijk uit.
U betaalt boven ca RM 1.00 (20 eurocent) als toegangsprijs.

Op het eind van de grot, kun je de open lucht weer zien, wanneer je naar boven kijkt. Hier bevindt zich nog een extra tempeltje, wat het bekijken echt waard is.
Het gat naar de "open lucht" is bedekt met bomen en struiken aan weerszijden. Het gat is zo'n 30 tot 40 meter hoog.

Bus nr. 70 en 349 brengen je naar de Batu Caves.
Ze vertrekken vanuit Lebug Pudu (in China Town) om de dertig minuten. De rit duurt ongeveer 45 minuten.
De Batu Caves zijn open van 7.00 tot 21.00 uur.

De eerste apen van uw vakantie in MaleisiŽ kunt u al bij de Batu Caves zien. De ze apen zijn gewend aan mensen en zijn op zoek naar eten. Kijk uit voor uw tas en camera!
Beneden en op de weg naar boven zult u ze zeker tegen komen. 
Het zijn makaken en eten alles.

Deze makaak eet zelfs chips.
De apen lijken heel lief, maar kijk uit. 
Het blijven wilde dieren.

De Batu Caves is uit kalksteen gevormd en is ongeveer 400 miljoen jaar oud. Er zijn meerdere grotingangen.  Sommige ingangen van de grot werden vroeger als schuilplaats gebruikt door het Temuan volk (een stam van de Orang Asli).
Daarna vonden Chinese kolonisten daarna hun weg naar boven Men kwam hier voor de guana om hun moestuin mee te bemesten. Later kwamen de volgers van het HindoeÔsme.

 

Als onderdeel van uw reis door MaleisiŽ kunt u een excursie maken naar de beroemde Batu Caves met ťťn van de grootste grotten: de Cathedral Cave, die zijn naam ontleent aan de reusachtige druipstenen die er voorkomen. Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ Reis samen. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.
 

 

 

WELKOM
in
MALEISIň